GYIK

 

GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések)

1. Árajánlatot szeretnék kérni, kell regisztrálnom?

Nem szükséges regisztrálni, viszont az ajánlatot csak akkor tudjuk megküldeni, ha tudjuk hová küldhetjük. ( E-mail cím) Egyéb kapcsolatfelvételre is szükség lehet. (Telefon)

2. Hogyan tudok árajánlatot kérni?

Nagyon egyszerűen; egy ÜRLAPKITÖLTÉSSAL az Ajánlatot Kérek Menüpontban, vagy a szövegoldalak  árajánlatkérés blokkjaiban.

3. Kell-e fizetnem az árajánlatkérés után?

Az ajánlatkérés ingyenes.

4. Kitől kapom meg az árajánlatokat?

Az árajánlatkéréseket 3 helyszínen látjuk. Közvetlenül a német partnerünk, az Ügyfélszolgálat, és az Informatikai Csoport kereső szolgálata kapja meg Online Irodájukban. Az ajánlat a Sales Autoclub Deutsch GmbH közvetlen ajánlata lesz.

5. Mennyi időn belül kapok árajánlatot?

Általában 3-4 napon belül érkezik a válasz, de ha ez nem sikerülne, akkor  ennek oka van. Amennyiben Ön nem kap 8 napon belül belül ajánlatot, kérjük szíveskedjen jelezni ezt az    info[kukac]autovasarlas.net e-mail címünkön

6. Regisztráció után rendszeresen hírleveleket fogok kapni?

Nem visszük túlzásba…. Pár db hírlevél megérkezik egyfajta rendszerességgel, azt követően  aktualitások esetén. Természetesen mindig lesz lehetőség leiratkozni ezekről.

7. Mi a hasznom, előnyöm akkor, ha cégesen vásárolom/bérlem az autót?

A bérleti díjat, a biztosítást költségként lehet elszámolni, de az induló önerőt is! Ugyanakkor Áfa fizetési kötelezettség áll fenn.

8. A szolgáltatási Áfa változás 2010. január  1-től  mit jelent?

Németországból vásárolt MwSt ( Áfa) tartalommal bíró gépkocsit magyar cég megvásárolhat nettó áron. ( Igaz indulásban megfizetendő a MwSt kaucióként, majd Mo-i üzembe helyezést követően visszaérkezik ez a kaució az eladótól)  Itthon azonban önbevallással az Áfát meg kell fizetni.  ( Szgk-nál az Áfa nem igényelhető vissza)

Céges viszonylatban a német flottaüzemeltetőtől – BÉRBEADÓTÓL – érkező számlák nettó számlák.

9. A cégautó adó vonatkozik erre a konstrukcióra?

Érdemes a témát jól körbejárni:

1.) Amennyiben cég a tulajdonos vagy a gépkocsi bérbevevője: útnyilvántartással, ill utazási rendelvénnyel operálhat. Egyébiránt más un.  kibúvó nem igazán van a cégautó-adó alól.
(Az adókötelezettség szempontjából közömbös, hogy a személygépkocsit külföldön vagy belföldön vették nyilvántartásba, tehát az adó a külföldi rendszámmal ellátott személygépkocsira is kiterjed, ha a személygépkocsi után (az Szja tv. vagy a Számv. tv. alapján) költséget számoltak el. [Gjt. 17/A. § (1)] )

VISZONT a németországi bérlet ( Míet-Kauf) lényegesen kedvezőbb költségterhét tovább lehet csökkenti, mert a gépkocsi után befizetett adót (Németországban KFZ) le lehet vonni a magyarországi cég Magyarországon fizetendő autó-adójából.

Egy jó közepes autónál szinte 0-ra kompenzálódik az adó – ugyanakkor gondtalanul minden lehetséges költséget el lehet számolni.

Számoljunk! Bizonyos értelemben jobb, mint régebben, amikor tiltott volt a gépkocsi üzemeltetéssel összefüggő ktg-ek elszámolása.

2.) Amennyiben magánszemély a gépkocsi bérlője, (vagy tulajdonosa) s a cége számára használatba engedi azt
Egy –két esetben elkerülhető a cégautó adó miután

– Ha költségei ellentételezésére – kizárólag kiküldetési rendelvény alapján [Szja tv. 7. §-a (1) bekezdésének r) pontja] kap költségtérítést

– amelynek használatával összefüggésben a magánszemély – költségei ellentételezésére – kizárólag munkába járás címén [Szja tv. 25. §-a (2) bekezdésének b) pontja] kap költségtérítést

Megjegyzés a 2-es ponthoz: Magánszemély által történő bérlet csak akkor célszerű, ha nincs cég!

10. A Cascó biztosítás: mennyibe kerül, és milyen önrésszel köttetik?

EXKLUSÍV FLOTTA BIZTOSÍTÁST élvezünk!  A Német rendszámú bérelt gépkocsik gépkocsira havi 88 €  a kötelező + voll Casco!  Nagyobb kategóriákban ez éves szinten 300-350 ezer Ft a megtakarítást is eredményezhet. Az önrész  gépjárműtől függő : általában 1000 Euro.

11. Miet-Kauf típusú gépkocsi esetén (német rendszám) hol és hogyan történik a műszaki vizsgáztatás?

Először is: Két év múlva lesz első vizsgáztatás, mert az ilyen gépkocsikat friss műszaki vizsgával adjuk át. A jelenlegi gyakorlat:  Időpont-kéréssel München-i, vagy Passau-i vizsgáztatás.

12. Szervizelés hol történhet?

Szervizelés a bérleti szerződés szerint, szakszervizben történik Mo-on. (Úgy kell tekintetni a dolgot, mintha az autó a bérlőé lenne!) Célszerű márkaszervizben szervizeltetni, főleg, ha a későbbiekben az autót tovább szeretné adni, vagy akár beszámíttatni a következő bérletbe. A szervizkönyv pontos, megfelelő vezetése és a jól elvégzett szervizelés fontos, és szükséges.

13. Zöldkártyát hol kell intézni?

A zöldkártyát a bérbeadó intézi indulásban. Azt követően műszaki vizsga során kapja az autó.

14. Miet-Kauf típ. bérlet esetén a maradványérték megváltásakor milyen terhekre kell számítani?

Ha a futamidő lejáratakor Ön Mo-i üzembe helyezéssel tulajdonodba szeretné vonni az autót, akkor a reg adóval, és egyéb üzembe helyezési költségekkel kell számolnia. Ez a költség további bérlési időszakkal, vagy egy újabb autóba történő beszámítással elkerülhető!

15. Miet-Kauf típ. bérlet esetén kell e teljesítmény adót fizetni?

Németországban nincs teljesítmény adó. Ellenben van egy KFZ-Steuer nevű környezetvédelmi adó és egy 6 € rádió-adó amit természetesen fizetni kell.

Ajánlatot kérek